maanantai 5. tammikuuta 2009

Essun neulekattokruunu


Tässä ensimmäisen virallisen rämssön käsityöillan tulos: Lastenhuoneen valaisin rintamamiestalon kellarista löytyneestä lampunkehyksestä ja jo vuosia sitten neulomastani "kaulahuivista". (kaulahuivi ei koskaan valmistunut, sillä lanka loppui, eikä uutta kerää löytynyt). Myös energiansäästölamppu johtoineen oli jo palvellut edellisessä (myös itsetehdyssä) lampussa.

Suuripiirteinen ohje: Neuleeseen tarvitaan kerä pörröistä/hapsuista villalankaa ja mahdollisimman isot puikot (nro.5 tai suuremmat). Tässä on neulottu aina oikeita silmukoita. Kun villalevy on sopivan kokoinen se päätellään ja ommellaan putkiloksi. Putkilo pujotetaan valaisimen rungon päälle ja kiinnitetään pienin pistoin. Tämän olisi voinut tehdä paremminkin jos olisi jonkinlaista sähkömiehen kokemusta, mutta nyt pallo on kiinnitetty lamppuun rautalangalla.

Kokemukset käytöstä: Toimii. Jopa paremmin kuin vanha kankainen lampunvarjostin, sillä valaisee paremmin. Itse pidän ja lapsi pitää. Sehän on pääasia.

Täydellisyys? - No ei. Kuten mainitsin ne sähkömiehen taidot olisi vaadittu siistimpään kiinnitykseen. Myöskään löytynyt valaisimen runko ei ollut täydellisen pyöreä. Tätä ei siis saa millään aseteltua täysin suoraan.

- Essu -

Ei kommentteja: