perjantai 6. helmikuuta 2009

Rimpsun huovutetut tossut

Saimme miehekkeen kanssa viime talvena anopilta lahjaksi huovutetut tossut. Tossut olivat söpöt ja ihanan lämpimät ja niinhän siinä kävi, että vilukissana kulutin tossuni loppuun... Ei auttanut muuta kuin tarttua itse puikkoihin ja tällainen tulos siitä seurasi. (Söpöt pitsisukat on ihan vaan kaupasta...)


Tossujen ohje on Novitasta (Talvi 2008) ja huovutetun kukan ohje taas Suuresta Käsityölehdestä (10/2008). Tuo on muuten sama kukka, mikä oli mössykässäkin hieman muunneltuna. Lankana käytin Novitan ihanaa violettia Huopasta. Huopanen huopui todella hyvin verrattuna muihin kokeilemiini lankoihin ja kaiken lisäksi sain sitä todella halvalla Suomen kädentaidot -messuilta.


Huovutin tossut ja kukat koneessa ohjeen mukaan. Kukat huopuivat koneessa vähän liiankin hyvin... Tein siis kukkiin muutamia pistoja valkoisella langalla, jotta koristeet erottaisi paremmin kukiksi ;). Mitäs tuumaatte tossuista? Lämpimät nämä ainakin ovat ja kulumassa ikävä kyllä taas kovaa vauhtia puhki, sillä ne ovat olleet joka päivä jaloissani!

3 kommenttia:

Minya kirjoitti...

Hei, kannattaa sivellä tossun pohjaan kumikerros. Saat kestävämmän tossunpohjan. Googlaamalla latex kumimaito löydät aiheesta lisää. Ainakin ihan itse -foorumilla on aiheesta.

Mirja kirjoitti...

Onpa söpöt tossut!

Tv. Mirja-kummi

Essu, Rimpsu ja Pinni kirjoitti...

Kiitos hyvästä vinkistä tossunpohjaan. Täytyy tutkailla asiaa :)