perjantai 23. tammikuuta 2009

Rimpsun linkkivinkit

Ajattelin iloksenne koota listan lukemistani käsityöblogeista sekä muista seuraamistani käsityöaiheisista sivustoista. Itse saan ainakin usein ideoita uusiin juttuihin blogien perusteella. Olen tehnyt jopa joitakin käsitöitä blogeista saamieni ohjeiden avulla.

En ole kovin hyvin vielä perillä käsitöiden blogimaailmasta ja osa alla olevista blogeista päivittyy melko harvakseltaan. Kannattaa silti katsoa oheiset linkit, sillä parhaat blogit löytää usein kulkemalla blogista toiseen linkkien ja kommenttien kautta.

Laittakaa ihmeessä lukijat sekä Essu ja Pinni omia vinkkejänne hyödyllisistä, hauskoista tai inspiroivista käsityölinkeistä! Ainakin Essulla oli hyviä skräppäyslinkkejä, joten ei muuta kuin vinkit ja linkit pinoon.


Blogit

http://myblogvintageliving.blogspot.com/
Lapsiperheen äiti kirjoittelee vanhan talon remontoinnista, sisustuksesta ym. Ihanan inspiroivia kuvia, ainakin Essun kannattaa ehdottomasti tutustua. Suosittelen!

http://mohonasu.blogspot.com/
Kivoja, perinteisempiä käsitöitä, erityisesti neulontaa, virkkausta ja tilkkutöitä.

http://hupsistarallaa.blogspot.com/

Huumorintajuisen kirjoittajan persoonallisia ideoita ja rennolla asenteella tehtyjä käsitöitä. Tämän blogin pitäjä on löytänyt hauskan tavan tuoda esille käsitöitään: hän tekee neulegraffiteja! Kannattaa tutustua blogiin, jos et aiemmin ole vastaavaan törmännyt.

Kaikenlaisia käsitöitä ja myös hyviä ohjeita. Itse katselen haaveillen Vilman tekemiä upeita koruja. Ehkä minäkin sitten joskus...

http://kaksierilaistamarjaa.blogspot.com/
Nättejä, nuorekkaita töitä ja kivoja ideoita. Blogissa on erityisen upeita neuleita.

Erityinen kateuden kohde tässä blogissa ovat Jatan tekemät upeat neuletakit sekä hienot pitsineulehuivit.

Kivoja korttiaskarteluja, mutta ei kovinkaan tiheästi päivittyvä blogi... Suosittelen korttifanaatikoille.

http://www.blogilista.fi/avainsana/k%C3%A4sity%C3%B6blogi
Jos yllä olevat linkit eivät vielä riittäneet, niin blogilistalta löytyy yli 100 käsityöblogia, eli sinne vain selailemaan!

Muut vinkit

http://www.etsy.com/buy.php
Myy ja osta itsetehtyä. Kiva sivusto, josta löytyy paljon ideoita. Myyjäksi minusta ei todellakaan ole, sillä tuolla olevat vaatteet, tavarat ja korut ym. on kyllä niin huolellisesti tehty, ettei käsityöksi melkein tunnista. Sivustolta löytyy myös vintage-tuotteita. Huom! Kevään morsiamet, sivulla on tarjolla todella ihania asusteita hääpuvun kanssa käytettäväksi.

http://foorumi.ihanitse.com/
Suomalainen kädentaitofoorumi. Monet varmasti tietävätkin foorumin hyväksi paikaksi kysellä mitä vain ja etsiä ideoita. Paljon vinkkejä kaikenlaiseen käsitöihin tekstiilitöistä puutöihin.

http://www.kaspaikka.fi/

Ohjeita, neuvoja ja hyviä vinkkejä. Tänne menen ensimmäisenä, jos jokin ohje aiheuttaa kummastusta. Sivustolla kerrotaan käsitöiden suunnittelusta ja tekemisestä sekä esitellään erilaiset tekniikat selkeästi kuvien kanssa. Jos siis kaipaat neuvoa vaikkapa palmikkoneuleen tekemiseen tai ohjetta villasukkiin, niin käy ihmeessä tutustumassa sivustoon.

http://www.kallamedia.com/virkkaus/

Viivin virkkausnetistä löydät nimen mukaisesti neuvot ja ohjeet virkkaamiseen. Täältä löydät ohjeet mm. perinteisen isoäidin neliön virkkaamiseen.

http://www.ullaneule.net/0308/index.html
Verkkoneulelehti, jossa on myös haastavampia neuleohjeita. Sivustolla on isohko neuleohjearkisto ja lisäksi neulesanasto ulkomaisia ohjeita työstäville.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Toivotamme tedät tervetulleiksi kierrättämään myös meidän blogiimme :)