torstai 8. tammikuuta 2009

Essun kestovaippailua


Meillä on osakestoiltu (vain kestovaippoja kotioloissa päivisin, mutta öisin tai kylässä kertakäyttövaippoja) molempien lasten kanssa. Isompi on nyt jo kuiva, mutta "pieni pirkko" on vasta vaippailunsa alkutaipaleella. "Pirkolla" on käytössään veljen vanhat harsot ja kuorivaipat, mutta tällaisia uusiakin vaippoja olen ehtinyt ommella. Kuvassa SandnesGarnin easy-langasta (väri 5315) neulotut villavaippahousut, sideharsotaitos kestokuivaliinalla ja SK1/08 ohjeella tehdyt taskuvaipat. Kestoilun olen opetellut itse. Netissä on valtavasti hyviä sivuja ja ohjeita.

"Vanha konsti on parempi (ja ekompi) kuin pussillinen uusia" ja siksi olemmekin ihastuneet erityisesti harsoihin. Kestovaipat sopivat myös atoopikoille, vaikka sairaalassa olivat "järkyttyneitä", että kestoilimme allergikon kanssa. Valintaani pidin oikeana, sillä meidän pojalla oli aikanaan vain vaippa-alueen iho terve. Taskuvaipat ja AIO:t (all in one) ovat olleet kokemustemme mukaan parempia vasta yli puolivuotiaalla lapsella.

Villavaippahousut olivat nopeat tehdä, sillä lanka oli paksua ja puikot isot (nro5). Kelpakat näistä tuli siksi, että poika rummutti puikot poikki ennen kuin olin ehtinyt tehdä lahkeet. Myöskään 2 kerää lankaa ei aivan riittänyt ja jouduin viimeiset pari riviä neulomaan vanhalla violetilla villalangalla. Mikäli käyn lähiaikana kestovaippakaupassa ostan vielä yhden kerän lankaa ja pidennän puntteja, sillä nyt vaippaa on vielä hankala pukea siten, ettei harso "kurkistaisi" haarovälistä (jolloin se myös kastelee kastuessaan vaatteet). Pöksyihin löysin ohjeen Ottobredesignin sivuilta http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/villahousut_fi.pdf

Myöskään taskuvaipat eivät ole vielä käytössä kuluneet, sillä onnistuin härsimään noiden tarrojen kanssa. En ihan heti tajunnut, mikseivät vaipat pysy kunnolla kiinni. Paha on jos on kaksi tarran pehmeää puolta vastakkain. (Käsityönumeroni oli aikanaan jopa 8! Olin varmaan kova hymyilemään)

Ei kommentteja: