keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Essun myrkkyvaippa


Hello!

Toteutin pitkäaikaisen suunnitelmani ja ompelin vanhasta pääkalloaluspaidasta vaipan. Lastenvaatteista käydään usein kiivaitakin keskusteluja siitä mikä on sopivaa. Tässä on oma kannanottoni: anarkismia, mutta vain helmojen alla. Pääkalloaihetta en erityisemmin muuten suosi lastenvaatteissa, mutten halua myöskään pukea tyttöä vain pinkkiin ja poikaa sinisiin. Koska meillä 90% vaatteista on kierrätettyjä tai lahjoja, en samalla tavoin pääse vaikuttamaan tyyliin kuin jos ostaisin kaiken uutena. Tämänkin paidan olen alunperin ostanut itselleni kaverilta käytettynä. Se tuli tiensä päähän muodin ohittaessa napapaidat. Vaippaan paidasta on kierrätetty suurin osa kankaasta sekä kuminauhoja ja jopa Eve-merkkilappu (tarran keskikohdassa kohdistamisapuna). Imuna on uutta puuvillaflanellia ja vanhaa froteepyyhettä. Melko ekoa. Koko on tässä 74 ja kaava Ottobre Designin lehdestä 3/2005 ( http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2005_3/index.html?fi ). Vaippa tarvitsee päällensä kosteussulun, mikä luonnollisesti puuttuu kuvasta.

Kelpakat näistä tuli taas, koska jouduin purkamaan vaipan kertaalleen, sillä haarakuminauhat olivat liian pitkät (siis tästäkin ohjeesta saisi ainakin tällä minun kuminauhan joustavuudella ottaa 5 cm pois). Vaippaan tuli purkamisen ja uudelleen ompelun jälkeen epäsiistejä kohtia. Lisäksi vaippa on vielä hieman liian iso. Kopioin kirjaston lehdestä kiireessä vain koon 74, sillä se on meillä seuraava koko ja arvelin aikaa ompeluun olevan vasta myöhemmin.

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Mun mielestä oikein söpö vaippa! En ole mikään suuri pääkallokuvion ihailija, mutta jotenkin tuollainen "salattu anarkia" viehättää :). Vauva on piiloanarkisti pienestä asti! Koskekoon se sitten vaikka kierrätystä :)