tiistai 6. tammikuuta 2009

Rimpsun joulukoristeet

Näin loppiaisen kunniaksi ajattelin esitellä tänä jouluna askartelemiani joulukoristeita. Nämä koristeet sulostuttivat tekemiäni paketteja ja tein myös muutaman itselleni, jos joskus kuusi tähän kämppään ilmaantuisi...

Joulukoristeiden askartelu on hyvin simppeliä. Tarvitset vain paksua huopaa (itse ostin Tiimarista paksuinta mahdollista), nahkanauhaa ja puuhelmiä. Lisäksi tarvitset muotin koristeita varten ja terävät sakset. Huovan leikkaaminen mattoveitsellä ei onnistu kunnolla huovan venyvyyden vuoksi, joten suosittelen teräviä saksia.

Koristeiden muottina käytin - tadaa - piparimuotteja. Piparimuottien avulla oikea muoto on helppo piirtää huopaan esimerkiksi tussilla, kangaskynällä tai liidulla. Leikkaa kuvio huovasta huolellisesti irti. Tee seuraavaksi reikä nahkanauhaa varten. Tämä onnistuu parhaiten saksien kapealla, terävällä kärjellä ja tarvittaessa voit käyttää mattoveistä apuna. Muista käyttää sopivaa leikkuualustaa, ettei pöytäsi pinta ole täynnä koloja... Sitten laitat vain nahkanauhan reikään, pujotat nahkaan pari helmeä molemmille puolille ja lopuksi teet solmun nauhan päähän. Helppoa eikö?

Alla vielä tarvittavat tarvikkeet:


Tätä ideaa voi hyödyntää myös muuhun askarteluun. Alkuperäinen ideani oli tehdä heijastimia, mutta en löytänyt sopivaa heijastinnauhaa tai -kangasta mistään. Ideaa voisi hyödyntää myös korujen tekoon. Pienet huopakorvikset voivat olla ehkä hankalat leikata, mutta rintakoru huovasta varmasti onnistuisi. Erilaisia muotoja on piparimuoteissa loputtomiin ja huopaa voit koristella melkein millä vain. Kangaskynällä huopaan saisi kirjoitettua vaikka erilaisia tekstejä tai koristeltua reunat tai vaihtoehtoisesti voi käyttää perinteistä neulaa ja lankaa. Ei muuta kuin ideoimaan :)

- Rimpsu -

Ei kommentteja: