sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Rimpsun mössykät

Haaveilin koko syksyn täydellisestä jättibaskerista ja koska en halunnut samanlaista kuin kaikilla muilla, päätin tehdä myssyn itse. En jaksanut kuitenkaan paneutua liian monimutkaiseen malliin, joten kun törmäsin Colour me !:n Ian baskeriohjeeseen en voinut vastustaa kiusausta.

Mössykkä oli helppo ja nopea tehdä, joten virkkasin niitä samantien kaksi itselleni. Ensimmäisenä valmistui sinapinkeltainen mössykkä. En ole 80-luvun osittain traumaattisten lapsuusvaatteiden jälkeen pitänyt mitään sinapinkeltaista. Novitan keltainen Isoveli -lanka oli kuitenkin niin houkuttelevan värinen, että minun oli suorastaan pakko ostaa pari kerää lankaa. Isoveli -lankaa mössykkään meni reilu kerä (n. 150 grammaa). Sinapinkeltaisen mössykän seuraksi virkkasin myös samanvärisen huivin.Toinen mössykkäni on valkoinen ja virkkasin siihen piristykseksi kukan (ohje SK 10/2008). Tästä tuli tosi kiva, olenkin pitänyt myssyä melkein joka päivä. Mössykän virkkasin luonnonvalkoisesta 7 Veljestä -langasta. Yksi kerä riittää mainiosti myssyyn ja kukkaan.

Kun Pinni näki myssyni uuden vuoden aattona hän pyysi minua virkkaamaan samanlaisen itselleen. Niimpä ryhdyin samantien tuumasta toimeen ja Pinni sai myssynsä heti seuraavana päivänä. Rämssöön ensimmäisessä virallisessa kokoontumisessa esittelimme Essulle myssyjämme ja hän piti niistä. Essun syntymäpäivät olivat tulossa, joten päätin virkata hänelle synttärilahjaksi oman mössykän. Essun myssystä tuli punainen ja virkkasin myös siihen kukkakoristeen. Essu sai myssynsä torstaina ja oli ilmeisesti ihan tyytyväinen siihen :)

PS. Toivottavasti saatte selvää todella surkeista kuvista... En vain kerta kaikkiaan jaksanut panostaa näin sunnuntaina. Pahoittelut myös mauttomista poseerauksista :D

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mössykästä, hyvin on palvellut ;) Mitäs on seuraavaksi tekeillä?

Anonyymi kirjoitti...

Samoin, paljon kiitoksia synttärilahjasta. Hih, olenkin saanut vain rämssö-aiheisia lahjoja jouluna ja synttärinä. No, vaikea sitä on varmaan kohta kolmekymppiselle perheenäidille ostaa muuta henkilökohtaista. Oli lakki sopivan värinen myös lauantain Jypin peliin.

Anonyymi kirjoitti...

Kotona on viikonloppuna valmistuneet tossut kuivumassa :). Laitan niistä juttua, kunhan ehdin. Kauhee syyhy on taas aloittaa jotain uutta käsityötä! On vissiin hyvää vastapainoa stressaavalle työlle :)